IWC Pilot Mark XVII Replika Klocka

IWC Pilot Mark XVII Replika Klocka

IW327007-Kopior

Är du minst intresserad av pilotklockor eller klockor med en militär anslutning, känner du säkert Mark XI. Klockan producerades från 1948 och lite på 1980-talet, innan den ersattes av Mark XII. En av de saker som kryddar historien är att Mark XI framförallt levererades till militära styrkor – först och främst brittiska flygvapnet. Klockan är också tekniskt intressant, eftersom insidan av 36 mm lådan, IWC satte sin legendariska inhemska kaliber 89.

”Tribute to Mark XI” är ingen direkt kopia av Mark XI, men har fler referenser till föregångaren. Särskilt notera de speciella batongformade visorerna, och kombinationen av triangeln och indexet på. 12. Om sanningen skall fram, jag personligen åtminstone lika mycket Mark XII kopior i modellen elementen ”Schaffhausen” under logotypen och datovindo. Ljusbeläggningen är också av den färdiga typen, som i alla fall ser bra ut estetiskt.

Specifikation visar att klockan har en diameter av 40 mm, och är utrustad med IWC dess kaliber 35111. Så vitt jag kan förstå, är det självspännande urverk en IWC-modifierad version av Sellita sin SW300-1 (mer eller mindre ekvivalent med ETA 2892-A2). Kanske inte det mest intressanta valet, men IWC kopior gör en lång väg upp för detta genom att inkludera ett mjukt innerfodral. Detta ger inte bara skydd mot magnetfält, men det är också historiskt relevant för varumärket.

Personligen är jag särskilt svag för IWC sina äldre pilot klockor kopior (en IWC ref. 3713 Doppelchronograph är i samlingen). Jag är inte alltid överens med den uppenbara fokus för dagens IWC, men ”Hyllning till Mark XI” präglas av en sida jag skulle vilja se mer av. Oavsett historiska referenser finner jag det en klocka där de flesta rösterna är.

IWC Pilot replika klocka Mark XVII Edition ”Tribute to Mark XI” är en begränsad upplaga av 1,948 exemplar, och kommer till en början att finnas tillgänglig på Harrods i London. Här kan den köpas exklusivt i tre månader från juli 2017, innan den blir tillgänglig hos IWC: s egna butiker och auktoriserade återförsäljare. Det vägledande priset fastställs till 4 960 euro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *